Snel Internet Buitengebied Emmen

In alle buitengebieden van de dorpen in Emmen willen de bewoners ook een goede en snelle internetverbinding. Daarom is de ‘Glasvezelgroep Emmer-Compascuum’ omgedoopt naar ‘Snel Internet Buitengebied Emmen’. Vanuit verschillende dorpen hebben vertegenwoordigers zich aangesloten bij de stuurgroep. Er is een stichting opgericht en er is een bestuur gekozen. En ook het aantal ‘ambassadeurs’ is gegroeid. Dat zijn mensen die de informatie willen verspreiden in hun eigen buurt.

Nu wordt er gewerkt aan de voorbereiding van de informatiecampagne. Er zal snel een website komen waarop je een intentieverklaring kan invullen als je ook aangesloten wil worden op het glasvezelnetwerk. En natuurlijk komen er folders, spandoeken, persberichten, informatiebijeenkomsten, enzovoorts.

Er moet een snelle verbinding komen, met telefonie en digitale tv, voor een marktconforme prijs! Dat is ongeveer 60 euro per maand.

Het is de bedoeling om zo veel intentieverklaringen op te halen dat het aanleggen van het netwerk financieel mogelijk is. Dat betekent dat minimaal 65 tot 70% van de adressen waar nu geen kabel (Ziggo) of glasvezel beschikbaar is, mee moet doen. Dat gaat vast lukken!

Like Snel Internet Buitengebied Emmen op Facebook!


Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Op 10 januari hadden we een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de nieuwe sporthal. We kregen een rondleiding en het was mooi om eens kennis... Lees verder >>