Start glasvezelcampagne in buitengebied Emmen

Bewoners van het buitengebied van Emmen kunnen zich aanmelden voor glasvezel en binnenkort mogelijk genieten van razendsnel internet. Namens de gemeente Emmen heeft wethouder Otter dit initiatief op 18 september jl. bekrachtigd door de ondertekening van het convenant met GlasDraad Drenthe. Direct daarna tekende Henk Jumelet, gedeputeerde van de provincie zijn contract met een provider en benadrukte op deze manier het belang van glasvezel voor de toekomst van Drenthe.

In 2016 is het initiatief begonnen toen de Ondernemersvereniging Emmer-Compascuum, met ondersteuning van de gemeente, een bewonerscomité in het leven riep. Het bewonerscomité ging toen verder als stichting Snel Internet Buitengebied Emmen (SIBE). SIBE koos GlasDraad Drenthe uit als partij om het glasvezelnetwerk te realiseren.

GlasDraad Drenthe start nu, in samenwerking met SIBE, een zogenaamde vraagbundeling in het buitengebied van Emmen. Wanneer 50% van de bewoners zich vóór 1 december 2018 aanmeldt, is de komst van een nieuw glasvezelnetwerk een feit. Eind 2017 was de aanbieder al succesvol met een vergelijkbare campagne in het Groningse Westerwolde en Stadskanaal, onder de naam Mabin Groningen.

Minstens 50% deelname

In de komende periode worden bewoners en ondernemers in het buitengebied geïnformeerd over het project. Eind september ontvangen zij een informatiepakket in de brievenbus met informatie over glasvezel, de planning en het aanbod. Aanmelden is mogelijk door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende serviceproviders. Voor particulier en klein-zakelijk gebruik zijn dit Multifiber en Solcon. Zakelijke klanten kunnen terecht bij Cbizz en WeServe. Als op 1 december 2018 minstens 50% van de mensen een abonnement heeft afgesloten, krijgt glasvezel groen licht.

Over GlasDraad Drenthe

Snel internet is in de huidige maatschappij cruciaal geworden, óók in het buitengebied. Daarom stelde GlasDraad zich bij de oprichting als doel om juist die bewoners aan te sluiten op een modern en toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Gekenmerkt door een innovatieve, eigentijdse en flexibele werkwijze. Dit uit zich niet alleen in een open netwerk, dat voor iedereen toegankelijk is. Ook staat hier een transparant aanbod tegenover, met keuze tussen een eenmalige afkoop van het vastrecht of een maandelijkse bijdrage die gegarandeerd na 15 jaar eindigt. Het gaat GlasDraad om de realisatie van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden. Samen op weg naar glasvezel!

Het vervolg

GlasDraad Drenthe en de stichting Snel Internet Buitengebied Emmen kijken er reikhalzend naar uit om in Emmen aan de slag te gaan. Om u verder zo goed mogelijk te informeren, vindt er op 9 oktober een informatieavond plaats in Hotel Fletcher in Emmen. Hier kunnen bewoners vrijblijvend terecht voor meer uitleg over het belang van glasvezel en de verschillende abonnementen van de vier serviceproviders. Kijk voor meer informatie op de website drenthe.glasdraad.nl.

De koeien staan te trappelen om het buitengebied in te gaan! Hier staat er een voor zalencentrum Bentlage, waar het convenant werd ondertekend tussen de gemeente en GlasDraad Drenthe. Met wethouder Jisse Otter, twee bestuurders van GlasDraad Drenthe, voorzitter Gerard Scholten Reimer van SIBE en gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie.


Hangende bloembakken

Dit jaar hangen er voor het eerst kleurige bloembakken met geraniums aan 20 lantaarnpalen in ons centrum. Ze geven een vrolijk en zomers aa... Lees verder >>

Nieuwe leden

We mochten in de afgelopen maanden twee nieuwe leden verwelkomen! Carin Timmers, CT Administraties en Koba Mink, Café Old Pub ... Lees verder >>