Interessante netwerkavond

Op deze avond gaf een van de leden een presentatie over zijn bedrijf. Daarnaast waren er twee medewerkers van Menso Emmen die vertelden over hun werk en ingingen op de vraag wat zij voor onze leden kunnen betekenen.

Theo Pool: TCM-klok en Exclusive Classic Travel

Theo Pool liet een apparaat zien dat hij had ontworpen: de TCM-klok. Het is een hulpmiddel voor mensen met een beperking die geen tijdsbesef hebben. Zij moeten steeds aan hun begeleiders vragen wanneer iets gaat gebeuren. Als de begeleider met de TCM-klok werkt, wordt heel goed visueel duidelijk wat wanneer gaat gebeuren. Dit geeft veel rust, zowel bij die persoon als bij de mensen om hem heen.

Theo vertelde ook nog over een tweede bedrijfsactiviteit: het verhuren van trouwauto’s met chauffeur. Hij is ermee begonnen toen hij de omgeving van Amsterdam woonde. Nu hij in Emmer-Compascuum woont, merkt hij dat er ook hier veel belangstelling voor is.

Bart van der Sterren en Arnold Vrolijk: Menso Leren & werken

Beide medewerkers zijn werk/scholingscoach en jobhunter. Ze proberen mensen aan werk te helpen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in het kader van de Participatiewet. Op alle mogelijke manieren proberen Bart en Adriaan de werkzoekenden te coachen en aan te moedigen. Menso heeft verschillende middelen ter beschikking zoals subsidies. Een werkzoekende kan bijvoorbeeld op proef geplaatst worden voor drie maanden, met behoud van uitkering.

Ze sloten af met de oproep: Heb je een vacature? Heb je een idee? Neem contact met ons op en we bespreken het.

Informeel napraten

Daarna kwam het informele deel van de avond met een drankje en hapje (van Slagerij Veenhoven). Het bleek dat we met z’n allen nog heel wat met elkaar te bespreken hadden over van alles en nog wat.


Hangende bloembakken

Dit jaar hangen er voor het eerst kleurige bloembakken met geraniums aan 20 lantaarnpalen in ons centrum. Ze geven een vrolijk en zomers aa... Lees verder >>

Nieuwe leden

We mochten in de afgelopen maanden twee nieuwe leden verwelkomen! Carin Timmers, CT Administraties en Koba Mink, Café Old Pub ... Lees verder >>