Expositie Ina Davids en Marijke van Proosdij, 15 mei t/m 4 juli 04-07-2021

Op 15 mei wordt er een nieuwe expositie geopend bij Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Er zijn schilderijen en sieraden van Ina Davids te zien en verschillende soorten glasobjecten, gemaakt door Marijke van Proosdij.

Ina Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Bij een cursus abstract schilderen ging er een wereld voor haar open: dit was een ware zoektocht naar kleur en compositie. Daarna volgde ze cursussen bij Edith Stoel in Klijndijk om een eigen identiteit te ontwikkelen. Het mooiste van schilderen vindt ze het doorlopen van het proces van idee naar eindresultaat. Het kan tijdens het schilderen nog alle kanten opgaan en je weet nog niet waar het precies eindigt. Voor de sieraden gebruikt ze allerhande materialen, waaronder ook stukjes van schilderijen.

Marijke van Proosdij vindt de lichtval in glas zo mooi dat ze zich is gaan verdiepen in technieken van glasbewerking. Zo heeft ze vaardigheid gekregen in glasfusion en het maken van mallen en gieten van glas. Het resultaat bestaat uit schalen, beelden, tuinobjecten en schilderijen waarin glas verwerkt is. Met glas werken blijft boeien, vindt ze, omdat het zeer secuur werk is. Bij schilderen kun je vaak nog wel iets verbeteren, bij glas niet. Bij verhitting in de oven kunnen bellen of barsten ontstaan. Het is altijd weer spannend als het uit de oven komt. Op deze expositie wil ze de mogelijkheden van glas laten zien.

De expositie wordt op zaterdag 15 mei om 14.00 uur geopend en is te bezoeken t/m 4 juli. De galerie is open op elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. (Gesloten op 15 mei vóór 14.00 uur.)

Adres: Oosterdiep WZ 7A, Emmer-Compascuum.

 

Meer info: www.beeldbrengers.nl, https://facebook.com/beeldbrengers

www.inadavids.nl, https://www.souza-art.nl/marijke-van-proosdij/


Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Op 10 januari hadden we een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de nieuwe sporthal. We kregen een rondleiding en het was mooi om eens kennis... Lees verder >>