Expositie Ina Davids en Marijke van Proosdij, 15 mei t/m 4 juli 04-07-2021

Op 15 mei wordt er een nieuwe expositie geopend bij Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Er zijn schilderijen en sieraden van Ina Davids te zien en verschillende soorten glasobjecten, gemaakt door Marijke van Proosdij.

Ina Davids heeft na de middelbare school een opleiding tot etaleur gevolgd en volgde daarna nog allerlei cursussen op creatief gebied. Bij een cursus abstract schilderen ging er een wereld voor haar open: dit was een ware zoektocht naar kleur en compositie. Daarna volgde ze cursussen bij Edith Stoel in Klijndijk om een eigen identiteit te ontwikkelen. Het mooiste van schilderen vindt ze het doorlopen van het proces van idee naar eindresultaat. Het kan tijdens het schilderen nog alle kanten opgaan en je weet nog niet waar het precies eindigt. Voor de sieraden gebruikt ze allerhande materialen, waaronder ook stukjes van schilderijen.

Marijke van Proosdij vindt de lichtval in glas zo mooi dat ze zich is gaan verdiepen in technieken van glasbewerking. Zo heeft ze vaardigheid gekregen in glasfusion en het maken van mallen en gieten van glas. Het resultaat bestaat uit schalen, beelden, tuinobjecten en schilderijen waarin glas verwerkt is. Met glas werken blijft boeien, vindt ze, omdat het zeer secuur werk is. Bij schilderen kun je vaak nog wel iets verbeteren, bij glas niet. Bij verhitting in de oven kunnen bellen of barsten ontstaan. Het is altijd weer spannend als het uit de oven komt. Op deze expositie wil ze de mogelijkheden van glas laten zien.

De expositie wordt op zaterdag 15 mei om 14.00 uur geopend en is te bezoeken t/m 4 juli. De galerie is open op elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. (Gesloten op 15 mei vóór 14.00 uur.)

Adres: Oosterdiep WZ 7A, Emmer-Compascuum.

 

Meer info: www.beeldbrengers.nl, https://facebook.com/beeldbrengers

www.inadavids.nl, https://www.souza-art.nl/marijke-van-proosdij/


Netwerkbijeenkomst 16 juni

Gisteravond hadden we een netwerkbijeenkomst voor onze leden, georganiseerd door onze activiteitencommissie. Er was een flinke opkomst en h... Lees verder >>

Leden volgen cursus social media

Op 9 mei waren we bij de eerste bijeenkomst van de cursus social media (van 4 lessen). 21 leden hadden zich hiervoor aangemeld. Iedereen he... Lees verder >>