Expositie ‘Verbeelding verweeft en verbindt’ 03-03-2024

Drie kunstenaressen, Paulien van Asperen, Joke Beens en Mirriam Bouwmeester, met grote verschillen in materiaalgebruik en beeldtaal, versterken elkaars werk door samenwerking. De expositie in Galerie Beeldbrengers loopt van 13 januari tot en met 3 maart.

Paulien van Asperen maakt bijzondere weefsels. Het ontwerpen vindt ze misschien wel het leukste: Het maken van werktekeningen en het kiezen van materialen, texturen en kleuren om het juiste effect te bereiken. “En het is geweldig als tijdens het weven het idee lijkt te werken!” Wat haar boeit zijn verschuivende repeterende elementen in kleur en textuur die visueel een eigen leven gaan leiden. Sommige composities lijken tijdens het kijken zelfs te gaan bewegen.

Joke Beens heeft een eigen kunstvorm ontwikkeld. Ze schildert figuratief op een ondergrond van rivierklei en gebruikt hierbij onder andere gaas of andere natuurelementen. Het gebruik van rivierklei is terug te voeren tot haar jeugd. “De kleigrond is mijn geboortegrond. Mijn familie is al generaties lang verbonden met klei, natuur, vergane planten en dieren.”

Mirriam Bouwmeester zoekt buiten de gebaande wegen naar een vorm om haar innerlijke beleving om te zetten tot beeldende werkstukken. Belangrijke thema’s in haar werk zijn 1. klimaat en natuur en 2. gedragspatronen en lichaamstaal. Haar perspectieven zijn niet in één materiaal te vangen en zij combineert dan ook alle materialen en technieken die voor haar de juiste beeldkracht oproepen. Dit leidt tot intrigerende beelden voor de toeschouwer. Ze omarmt duurzaamheid en hergebruik in haar kunstwerken.

De expositie wordt op zaterdag 13 januari om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en kunnen iets over hun werk vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht. Er worden ook activiteiten als workshops en lezingen gehouden. In januari start Atelier Beeldbrengers met cursussen en een schildergroep. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Galerie Beeldbrengers is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Oosterdiep Westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruim parkeergelegenheid achter het gebouw.

Meer informatie:

https://beeldbrengers.nl/verbeelding-verweeft-en-verbindt/

 

https://www.paulienvanasperen.nl/

https://www.jokebeens.nl/

https://www.mirriambouwmeester.nl/nl/


Hangende bloembakken

Dit jaar hangen er voor het eerst kleurige bloembakken met geraniums aan 20 lantaarnpalen in ons centrum. Ze geven een vrolijk en zomers aa... Lees verder >>

Nieuwe leden

We mochten in de afgelopen maanden twee nieuwe leden verwelkomen! Carin Timmers, CT Administraties en Koba Mink, Café Old Pub ... Lees verder >>