Workshop Kunstkaarten schilderen met bijenwas: 14, 17 of 19 maart 14-03-2022

Encaustic is een eeuwenoude techniek die ook wel hete-was-schilderen wordt genoemd. Je schildert met verwarmde bijenwas met kleurpigmenten. De techniek werd in Egypte al gebruikt bij het maken van mummieportretten en later in de vroege iconen.

In deze workshop maak je kennis met deze techniek en je maakt ook zelf een serie leuke kunstkaarten. Er wordt gewerkt met strijkijzertjes. Door de was te verwarmen en vervolgens aan te brengen op speciaal (foto)papier zijn mooie afbeeldingen te maken. Goed kunnen tekenen of schilderen is niet echt noodzakelijk. Je zult verrast zijn over jouw resultaten. Al het materiaal en het gereedschap zoals kleine strijkijzertjes, zijn aanwezig.

Gastdocent: Geerte Klok.
Aantal deelnemers: 6.
Kosten: 25 euro p.p. (incl. materiaal, koffie/thee).
Locatie: Beeldbrengers, Oosterdiep WZ 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum.

Datumopties:

  • Maandag 14 maart, 14.00 – 16.00 uur
  • Donderdag 17 maart, 10.00 – 12.00 uur
  • Zaterdag 19 maart, 14.00 – 16.00 uur

Aanmelding vóór 1 maart via beeldbrengers@gmail.com of bel Angela Wolbers, 06-23820072.
Geef bij aanmelding aan op welke dagen je kunt. Dan laat Beeldbrengers je zo snel mogelijk weten op welke dag de workshop wordt gegeven.

www.beeldbrengers.nl
www.facebook.com/beeldbrengers


Hangende bloembakken

Dit jaar hangen er voor het eerst kleurige bloembakken met geraniums aan 20 lantaarnpalen in ons centrum. Ze geven een vrolijk en zomers aa... Lees verder >>

Nieuwe leden

We mochten in de afgelopen maanden twee nieuwe leden verwelkomen! Carin Timmers, CT Administraties en Koba Mink, Café Old Pub ... Lees verder >>