Muziek aan ’t waoter, 8 juli 2017

Wat ooit begon als een voorbereiding op het muziekgebeuren ”Gooi maar in mijn pet” is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een regionaal muziekspektakel. Opgezet door een paar enthousiaste meiden uit Emmer-Compascuum, die op de muziekkoepel in het centrum een paar liedjes op een warme zaterdagavond zongen voor vrienden en familie. Bootrecreanten, fietsers en de plaatselijke bevolking bleven spontaan de hele avond luisteren en namen iets te drinken bij de geplaatste partytent.

Eigenlijk was een succesformule geboren en het jaar erna is alles direct groter aangepakt. Met medewerking van SPEC (Stichting Promotie Emmer-Compascuum) en Stichting Artiestengala is een samenwerking ontstaan die tot op heden nog steeds goed werkt.

Een mooie muziekavond met een zomerfair zorgt ieder jaar voor een hele leuke avond, waar de afgelopen jaren duizenden bezoekers zich prima vermaakten. Leoni en Annemiek hadden niet durven dromen dat hun idee zou uitgroeien tot wat ”Muziek aan ’t Waoter” nu is geworden.

De vijfde editie heeft plaatsgevonden op zaterdag 8 juli 2017. Vanwege dit lustrum is het evenement dit jaar nét even iets anders ingevuld. De zomerfair, die normaal gesproken ’s avonds tegelijkertijd met het muziekspektakel plaatsvindt, is nu ’s middags gehouden. Op deze middag organiseerde de carnavalsvereniging ”De Kainbongels” uit Emmer-Compascuum voor de jeugd een mini-playbackshow. Thijs Pot, voormalig deelnemer van ”The Voice of Holland”, trad deze middag op. William Bossong van ”Mooi Wark” presenteerde de playbackshow en onze nieuwe burgemeester van Emmen, de heer H.F. van Oosterhout, deed de prijsuitreiking.

’s Avonds is het muzikale spektakel tot in de late uurtjes voortgezet op een podium, met medewerking van de “Huisband” (o.a. met Leoni en Annemiek) en diverse muzikanten uit Emmer-Compascuum en omstreken.

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en sponsoren, die het feest hebben ondersteund en mogelijk gemaakt. Met name Gemeente Emmen, NAM, Univé, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Ondernemersvereniging Emmer-Compascuum.

Tot slot willen we de samenwerking tussen SPEC, Stichting Artiestengala en Carnavalsvereniging ”De Kainbongels” roemen. Een dergelijke samenwerking is een goed voorbeeld van hoe een dorp zich van zijn beste kant kan laten zien.

(Verslag van Stichting Promotie Emmer-Compascuum (SPEC), www.stichtingspec.nl)


Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Op 10 januari hadden we een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de nieuwe sporthal. We kregen een rondleiding en het was mooi om eens kennis... Lees verder >>