Kinderopvang Uk & Puk valt weer in de prijzen

Kinderopvang Uk & Puk uit Emmer-Compascuum is als tweede geëindigd in de categorie “Beste Kinderopvang Drenthe” bij de Kinderopvang Awards 2018

Bij de winnaars van de Kinderopvang Awards 2018 maken medewerkers het verschil!

Rotterdam, 17 sept –  Vrijdagmiddag zijn de winnaars van de Kinderopvang Awards 2018 in het zonnetje gezet. Zeventien organisaties gingen met een award naar huis omdat zij de beste beoordelingen van hun klanten kregen. Kinderopvang Awards is een initiatief van Quebble en kinderopvang.tevreden.nl. In totaal deden ruim 527 locaties mee aan de verkiezingen. Kinderopvang Uk & Puk uit Emmer-Compascuum werd beoordeeld met een 9.5. Een geweldig resultaat! Zowel in 2016 als in 2017 is Kinderopvang Uk & Puk uitgeroepen tot nummer één in de categorie “Beste Kinderopvang Drenthe”. Met in 2018 op de tweede plek geëindigd te zijn, is het team opnieuw erg tevreden!

Uit de analyse van de onderzoeksresultaten blijkt dat de winnaars 2018 zich vooral onderscheiden door de kwaliteit van de leidsters. Zij zijn het meest bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Voor ouders is het gevoel van veiligheid ook heel belangrijk.

Persoonlijke aandacht doorslaggevend voor hoge cijfers

Ouders vinden het fijn dat er persoonlijke aandacht voor het kind is, maar ook voor hen. Er is vaak veel contact met degene die ook voor de kinderen zorgt en de informatievoorziening is daardoor duidelijk en overzichtelijk. Kortom er zijn korte lijnen. Daarnaast zien we dat buitenspelen, mooie ruimtes en lief personeel voor uitschieters in de resultaten zorgen en dus het verschil maken als het gaat om de winst.

Ouders vinden inzicht in de dag van hun kind fijn.

Steeds belangrijker wordt transparantie naar de ouder toe. Veel organisaties maken gebruik van een ouderapp. Tevens vinden ouders het fijn aan het eind van de dag te horen hoe het kind het gehad heeft en daarmee is een goede overdracht onmisbaar geworden.

Cijfers

Kinderopvang.tevreden.nl interpreteerde de cijfers die ouders op verschillende deelaspecten gaven in het onderzoek. 3375 ouders beoordeelden dit jaar hun kinderopvangorganisatie en gaven de opvang van hun kind gemiddeld een 9. De organisaties werden beoordeeld op verschillende thema’s en ook daaruit blijkt het belang van de pedagogisch medewerker, maar liefst 97,7% van de ouders van de winnende organisaties is zeer tevreden mee.

Jeltje Meijvogel van Tevreden.nl: “Ook uit de onderzoeksresultaten zien we dat persoonlijke aandacht en kundige medewerkers van grote invloed zijn op de tevredenheid van ouders. Hoe persoonlijker hoe beter. Investeren in goede en geschoolde medewerkers is een must, zij zijn het visitekaartje van de organisatie en als zij een goede indruk achterlaten bij ouders, dan zorg je voor een hoge klanttevredenheid.”

Foto’s van de uitreiking + de gehele uitslag zijn te vinden op:

https://www.tevreden.nl/diensten/workshops/uitslag-kinderopvang-awards-2018/

 

Het team van Uk & Puk


Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Op 10 januari hadden we een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de nieuwe sporthal. We kregen een rondleiding en het was mooi om eens kennis... Lees verder >>