Demonstratie rakustoken 14-08-2021

Op zaterdag 14 augustus, 10.00 tot 13.00 uur, is Gerrit van Goor buiten bij Beeldbrengers bezig met het rakustoken van enkele van zijn werkstukken van klei. Leuk om te zien en iedereen is welkom om te ervaren hoe het gaat.

Raku is een van oorsprong Japanse techniek die bijzondere effecten geeft aan het aardewerk.

De werkstukken zijn al van tevoren biscuitgebakken en in de glazuur gezet. Op deze ochtend worden ze gebakken in een gasgestookte buitenoven. Bij een temperatuur van zo’n 1000 graden haalt Gerrit de werkstukken uit de oven en zet ze in een ton met zaagsel en doet het deksel erop. Het zaagsel ontbrandt spontaan. Hierdoor wordt de zuurstof onttrokken aan de klei en het glazuur, wat de speciale effecten op het werkstuk geeft.

Tijdens de demonstratie, en ook ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur, is er daarnaast gelegenheid om zelf iets te boetseren en zo kennis te maken met het mooie materiaal klei.

Tegelijk kun je de expositie van Gerrit van Goor (keramiek) en Erna Savenije (schilderijen) bij Beeldbrengers bezoeken.

Aanmelden kan via beeldbrengers@gmail.com. Het hoeft niet, maar vol is vol! Er kunnen maximaal 15 toeschouwers tegelijk kijken bij de demonstratie.

Adres: Oosterdiep westzijde 7A, Emmer-Compascuum

www.beeldbrengers.nl

Beeldje dat roodgloeiend uit de buitenoven is gekomen.

Netwerkbijeenkomst 16 juni

Gisteravond hadden we een netwerkbijeenkomst voor onze leden, georganiseerd door onze activiteitencommissie. Er was een flinke opkomst en h... Lees verder >>

Leden volgen cursus social media

Op 9 mei waren we bij de eerste bijeenkomst van de cursus social media (van 4 lessen). 21 leden hadden zich hiervoor aangemeld. Iedereen he... Lees verder >>