Expositie Astrid Brinkman en Willie Banda, t/m 6 maart 06-03-2022

Verlengd!

Van 18 december t/m 6 maart 2022 zijn er schilderijen van Astrid Brinkman en Willie Banda te zien in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum.

Astrid Brinkman uit Emmen: “We hebben de kunst nu hard nodig voor reflectie, inzicht, bewustzijn en vooral inspiratie. Dit is de tijd van innovatie en vernieuwing en daar is kunst een mooi fundament voor.” In deze expositie laat Astrid Brinkman haar abstracte schilderijen zien. Warm kleurgebruik, reliëf en gelaagdheid zijn kenmerkend in haar schilderijen.

Tegelijkertijd exposeert Willie Banda uit Ter Apel haar schilderijen. Zij maakt vaak gebruik van warme was oftewel ‘encaustic’. Encaustic is een techniek die eigenlijk al heel oud is. Hierbij wordt geschilderd met verschillende kleuren bijenwas en een schilder-ijzertje waarmee de was verwarmd wordt.

De expositie bij Beeldbrengers wordt op zaterdag 18 december om 14.00 uur geopend. Astrid Brinkman zal dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Beeldbrengers biedt een plek in de regio voor iedereen die geïnteresseerd is in beeldende kunst. Elke acht weken wordt er een nieuwe expositie ingericht van makers uit de regio. Beeldbrengers wil met haar activiteiten mensen stimuleren om te genieten van kunst en om zelf ook creatief bezig te zijn. Hiervoor is ook een aanbod aan doe-boeken, knutselpakketten en tekenmaterialen aanwezig, die natuurlijk ook heel geschikt zijn om als cadeautje aan een ander te geven.

Normaliter is Galerie Beeldbrengers in de weekenden open, maar door de lockdown kan dit nu niet. Er hangen posters aan het raam waarop de tentoongestelde werken te zien zijn, met de namen en prijzen erbij.

Adres: Oosterdiep westzijde 7A, Emmer-Compascuum.

Meer informatie over Astrid Brinkman en over de galerie is te vinden op de websites www.abcreatie.nl en www.beeldbrengers.nl.


Week van de Stenen Winkel: 13 t/m 19 mei 2024

Spaar mee en maak kans op een prachtig cadeaupakket, aangeboden door de deelnemende winkeliers! EMMER-COMPASCUUM – De winkeliers in Em... Lees verder >>

Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>