Expositie Gerrit van Goor en Erna Savenije, 10 juli t/m 29 augustus 29-08-2021

Van 10 juli t/m 29 augustus 2021 is er een nieuwe expositie te zien bij Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. Er is keramiek van Gerrit van Goor en er zijn schilderijen, gemaakt door Erna Savenije.

Gerrit van Goor maakt keramiek en dan vooral mensfiguren. Hij maakt veel gebruik van kleur. Hij vindt het resultaat altijd heel verrassend, zeker bij rakustoken (een baktechniek waarbij het glazuur craqueleert). Hij zegt: “Als ik aan het boetseren ben, denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer, zelf invloed uitoefenen op hoe ze er uit gaan zien”. Gerrit neemt regelmatig deel aan kunstmarkten, zoals Montmartre in Sellingen, de open atelierroute Beetse-Terborg en Kunstmarkt ParkArt in Sögel (D). Vaak demonstreert hij daar ook het proces van het rakustoken. In samenwerking met de Kunstkreis Haren (D) geeft hij in het najaar en voorjaar raku-workshops.

Erna Savenije schildert graag landschappen en dieren. En dan vooral stoer. De schapen en de Schotse Hooglanders met hun hoorns. Of de varkens en dan lekker in een kleur die je niet verwacht. De serie Drentse Jochies en Wichies, allemaal met klompjes en een stoere kuif. Het losse werk met een rubber paletmes geeft een speels en robuust effect. En hoe heerlijk is het om toch ook nog even met een kwastje de details weer te geven. “Verschillende technieken gebruiken, kleuren mengen, spelen met kleur, dat is wat er zo leuk is aan schilderen” vindt Erna. In het afgelopen jaar volgde ze een online cursus portretschilderen. Een ervaring die goed uitgepakte: “Ook dit is super leuk om te doen”.

De expositie wordt op zaterdag 10 juli om 14.00 uur geopend. Gerrit van Goor en Erna Savenije zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom. Buiten is gelegenheid om te zitten.

Galerie Beeldbrengers, Oosterdiep westzijde 7A, Emmer-Compascuum

www.beeldbrengers.nl