Expositie schilderijen, foto-grafiek en sieraden (3 juni t/m 23 juli) 02-07-2023

In Galerie Beeldbrengers is een tentoonstelling te zien van Marijke Reijs, Fenneke Wijnia en Jannie Boezeman. Zij tonen alle drie een andere kunstvorm, namelijk schilderen, fotograferen en sieraden maken.

Marijke Reijs (Emmen) maakt schilderijen waarbij ze een balans zoekt tussen abstract en figuratief werk. De aanleiding voor een werkstuk is vaak een stukje natuur: een vondst in het bos, een stukje verweerde muur of de kleuren van het landschap. Zij gaat ermee aan de slag en schildert met kleuren en vormen haar beleving van het onderwerp.

Fenneke Wijnia (Ter Apel) is, zo zegt ze zelf, “na een leven lang fotograferen, geland”. Haar aandacht wordt vaak getrokken door kleine dingen. In de tuin, onder het groente snijden, het kan van alles zijn wat haar uitdaagt om er een foto van te maken. Zoals het een kunstenaar betaamt, geeft ze vervolgens graag een eigen draai aan haar foto’s. Haar doek, palet en kwast zitten in Photoshop. Ze speelt met de compositie, kleuren en vormen en het resultaat rolt uit de printer. Hoe deze kunstvorm heet? Ze noemt het zelf ‘foto-grafiek’.

Jannie Boezeman (Emmen) heeft een passie voor sieraden en was altijd op zoek naar iets moois. Zij volgde een opleiding zilversmeden. Nu maakt zij unieke sieraden van zilver met andere materialen. Elk sieraad is weer nieuw en anders, want voor Jannie is juist het vrij en creatief vormgeven van een nieuw werkje het leukst.

De expositie wordt op 3 juni om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn en kunnen over hun werk vertellen. Je bent van harte welkom.

 

Galerie Beeldbrengers is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Elke acht weken is er een nieuwe expositie.

Adres: Galerie Beeldbrengers, Oosterdiep Westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum). Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

 

Meer informatie:

https://fennekewijnia.nl/

https://www.souza-art.nl/marijke-reijs/

https://www.facebook.com/BriljantjesSieraden

https://www.beeldbrengers.nl/exposities


Week van de Stenen Winkel: 13 t/m 19 mei 2024

Spaar mee en maak kans op een prachtig cadeaupakket, aangeboden door de deelnemende winkeliers! EMMER-COMPASCUUM – De winkeliers in Em... Lees verder >>

Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>