Opening expositie ‘Geknoopt, gehaakt en geweven!’ 03-10-2020

In Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum is van 3 oktober tot en met 22 november een expositie te zien van werkstukken die gemaakt zijn van allerlei garens en textiel. De drie makers zien het als een leuke uitdaging om de handwerkmaterialen ook nog te combineren met andere materialen, zoals hout, keramiek en papier.

Mogelijkheden uitproberen en met handwerktechnieken iets maken waar je blij van wordt! Dat is de boodschap van deze expositie. Marianne Kimmann gebruikt graag natuurlijke materialen zoals wol, gras en hout. Tineke Heijne laat fleurige weefexperimentjes en andere probeersels zien.

Er zijn ook mooie handgemaakte boekjes. Geerte Klok maakt boekomslagen met textielrestantjes en ander materiaal dat voorhanden is. Haar man kan boekbinden en maakt er een geheel van. Voor de boekomslagen borduurt Geerte vaak voort op schilderijen die ze eerder gemaakt heeft met acrylverf of bijenwas.

Workshop Hangertje knopen

Op vrijdag 9 oktober, 10 tot 12 uur, kun je meedoen aan een workshop bij Beeldbrengers. Je maakt een hangertje van 17 cm lang als kennismaking met het macraméknopen. Kosten: € 20,-. Aanmelding via beeldbrengers@gmail.com.

Opening

De expositie wordt op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur geopend.

Galerie Beeldbrengers is elke zaterdag en zondag open van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Oosterdiep WZ 7A, Emmer-Compascuum. De toegang is gratis. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

Meer info: www.beeldbrengers.nl, https://facebook.com/beeldbrengers.


Week van de Stenen Winkel: 13 t/m 19 mei 2024

Spaar mee en maak kans op een prachtig cadeaupakket, aangeboden door de deelnemende winkeliers! EMMER-COMPASCUUM – De winkeliers in Em... Lees verder >>

Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>