Expositie Harry Tuinman en Diana de Vreeze, t/m 26 juni 19-06-2022

Schilderijen, foto’s en pasteltekeningen

Van 7 mei t/m 26 juni 2022 exposeren Harry Tuinman en Diana de Vreeze hun werk in Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum.

Harry Tuinman was, naast zijn werk als arbeids- en organisatiepsycholoog, vanaf 2006 ook al actief als beeldend kunstenaar. Na het stoppen met zijn beroepsmatige werk is hij opleidingen gaan volgen om zich verder te ontwikkelen in de disciplines schilderen en fotograferen. Hij schildert, naar eigen zeggen, ‘Freudiaans’. Dat wil zeggen dat hij zich bij de eerste opzet laat leiden door het ‘onbewuste’. In de beelden die zo ontstaan, zie je zijn belangstelling voor natuur, cultuur, architectuur en etnografische kunst. Hij heeft veel gereisd in Europa, Afrika, Azië en Amerika. In 2017 was Harry één van de zeven genomineerde beroepsfotografen uit Nederland en België voor de Award Fotografie van KUNST.NL met de foto Body Language. Harry woont in Groningen.

‘Passie met pastel’, dat wil Diana de Vreeze-de Prez uit Nieuw-Amsterdam uitbeelden op papier. Zij heeft vijf jaar geleden de potloden weer opgepakt en ze heeft ze daarna eigenlijk nooit meer losgelaten. Zij tekent dieren, stillevens en mensen en in al haar tekeningen zie je het gevoel en warmte voor het onderwerp terug. Op haar Facebook-pagina laat zij stap voor stap het ‘werk in uitvoering’ zien.

Op zaterdag 7 mei vindt om 14.00 uur de opening plaats. Bezoekers zijn van harte welkom om de expositie als eersten te komen bekijken.

Beeldbrengers wil graag amateur- en semiprofessionele kunstenaars zichtbaar maken in het dorp en de omgeving. Elke acht weken wordt er in Galerie Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht van makers uit de regio. Daarnaast wil Beeldbrengers, met onder andere workshops en het aanbod in de winkel, stimuleren dat mensen zelf creatief en kunstzinnig bezig zijn.

Galerie Beeldbrengers is open op elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Oosterdiep westzijde 7A, 7881 GK Emmer-Compascuum (centrum).

Meer informatie is te vinden op de website www.beeldbrengers.nl.


Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>

Nieuwjaarsbijeenkomst 2024

Op 10 januari hadden we een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in de nieuwe sporthal. We kregen een rondleiding en het was mooi om eens kennis... Lees verder >>