Oude films van Emmer-Compascuum 30-01-2019

In de bibliotheek van Emmer-Compascuum worden woensdagmiddag 30 januari doorlopend films getoond over oud-Emmer-Compascvuum en omgeving.

Twee van de films tonen beelden van 1948 en 1963, een andere film laat het Turfveredelingsbedrijf Emmerhout zien, dat is Emmer-Erfscheidenveen stond. De films van 1948 en 1962 laten dorpsbeelden zien en veel mensen in hun dagelijks leven. Ook de voormalige AKU-vestiging in Emmer-Compascuum komt uitgebreid in beeld. Zeker voor ouderen een bron van herkenning.

De film over het Turfveredelingsbedrijf laat zien hoe hier in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog turfcokes gemaakt werd. Turfcokes werd gebruikt in gasgeneratoren waar menig auto destijds op reed.

Het zijn films zonder geluid.

De filmmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Speciaal voor deze middag is er ook een verkoop van afgeschreven bibliotheekmaterialen met als thema ‘Drenthe’.

 


Netwerkbijeenkomst 16 juni

Gisteravond hadden we een netwerkbijeenkomst voor onze leden, georganiseerd door onze activiteitencommissie. Er was een flinke opkomst en h... Lees verder >>

Leden volgen cursus social media

Op 9 mei waren we bij de eerste bijeenkomst van de cursus social media (van 4 lessen). 21 leden hadden zich hiervoor aangemeld. Iedereen he... Lees verder >>