Oude films van Emmer-Compascuum 30-01-2019

In de bibliotheek van Emmer-Compascuum worden woensdagmiddag 30 januari doorlopend films getoond over oud-Emmer-Compascvuum en omgeving.

Twee van de films tonen beelden van 1948 en 1963, een andere film laat het Turfveredelingsbedrijf Emmerhout zien, dat is Emmer-Erfscheidenveen stond. De films van 1948 en 1962 laten dorpsbeelden zien en veel mensen in hun dagelijks leven. Ook de voormalige AKU-vestiging in Emmer-Compascuum komt uitgebreid in beeld. Zeker voor ouderen een bron van herkenning.

De film over het Turfveredelingsbedrijf laat zien hoe hier in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog turfcokes gemaakt werd. Turfcokes werd gebruikt in gasgeneratoren waar menig auto destijds op reed.

Het zijn films zonder geluid.

De filmmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Speciaal voor deze middag is er ook een verkoop van afgeschreven bibliotheekmaterialen met als thema ‘Drenthe’.

 


Week van de Stenen Winkel: 13 t/m 19 mei 2024

Spaar mee en maak kans op een prachtig cadeaupakket, aangeboden door de deelnemende winkeliers! EMMER-COMPASCUUM – De winkeliers in Em... Lees verder >>

Landelijke Opschoondag: 23 maart 2024

We plannen een opschoonactie in het centrum op zaterdag 23 maart! Help je mee? Een schoon centrum ziet er veel gezelliger uit. Op 23 maa... Lees verder >>